Kompletterande information om brevröstning

Det är enligt Åland Post för sent för centralvalnämnderna att skicka ut brevröstningshandlingar om dessa ska hinna tillbaka till fredagen den 18 oktober Enda sättet nu att få brevröstningshandlingar i tid för att hinna skickas tillbaka är genom att anlita ombud som hämtar er beställning från kommunkansliet och personligen leverar den till er. Beställningar gällande brevröstningshandlingar kan fortfarande göras fram till och med den 15 oktober.

Det finns fortfarande möjlighet för de brevröstningshandlingar som redan skickats ut till röstberättigade att hinna tillbaka till Åland. Landskapsregeringen kommer under dagen att meddela en returadress i Sverige, dit brevröstningskuverten från Sverige kan skickas. Landskapsregeringen kommer att låta hämta dessa brev på torsdagkväll den 17 oktober och sända dem vidare till respektive kommun under fredagen den 18 oktober. För att få info om returadressen i Sverige bör man följa landskapsregeringens officiella kanaler för att så snabbt som möjligt få information om adressen.

De personer som redan postat sina brevröster med vanlig post kommer troligtvis hinna tillbaka till mottagningskommunen innan den utsatta tiden.

En person som brevröstar kan även anlita vem som helst att föra brevet tillbaka till mottagningskommunen.

Åland Post kommer att se till att alla brevröster som kommer in till posten under fredag den 18.10 skickas vidare till respektive kommun. Landskapsregeringenkommer att bistå med transporter vid behov.

Publicerad 11.10.2019
Uppdaterad 11.10.2019